Vem passar Live betting för?

Det finns många olika sätt att spela på. Vissa föredrar klassiska varianter som V65 eller Stryktipset. Andra tycker att det är roligt att hålla på sina favoritlag – oavsett om de kan se på matchen eller inte. Det finns också möjligheter att prova på nya varianter som Live betting, vilket blivit en riktig favorit bland svenska sportintresserade på nya casino utan svensk licens.

Spel för sportälskare
De flesta som gillar att spela på olika grenar och lag är redan intresserade av sport. Det som gör den största skillnaden mellan Live betting och andra, mer traditionella varianter är att du spelar medan matchen pågår. Av den anledningen krävs det dels att du följer den live, precis som namnet antyder, dels att du förstår spelets regler. Att sätta igång en Live betting session för exempelvis cricket fungerar inte särskilt väl om du inte är riktigt bekant med hur poängen räknas. Å andra sidan kan det vara kul att upptäcka nya sporter genom att fördjupa sig i hur spelet går till.

Betta på olika moment under matchens gång
Den stora skillnaden för den som sysslar med Live betting är att du satsar på olika saker under spelets gång. Traditionell betting brukar innebära att du sätter några kryss eller väljer en, enda vinnare och sedan väntar ut resultatet. Om du tittar på eller inte spelar ingen som helst roll eftersom du redan gjort ditt val och satsat en summa. Vid Live betting kan du betta under matchens gång och det finns flera olika alternativ beroende på vilken bettingtjänst du valt. Du kan till exempel betta på resultatet vid halvtid eller vem som kommer göra nästa mål, oavsett vem som leder. Här gäller det att hänga med hela tiden.

Live med stort L
För att Live betting ska fungera krävs alltså att du följer matchen medan medan den pågår. Som alla vet kan mycket hända under spelets gång och du som har ett erfaret öga kan säkert känna av dagsformen och se vilka fotbollsstjärnor eller hockeylegender som verkar hungrigast. Just vilken spelare som kommer göra flest mål är populärt vid Live betting. Det är en fråga om både talang, psykologi och yttre faktorer. Vissa tennisspelare börjar extremt starkt men får sedan psykbryt under matchens gång om de känner att de har publiken emot sig. Ett snabbt tempo kan plötsligt bli segt om spelarna blir trötta eller vädret är för varmt. Lagets stjärna skadar sig. Allt det här gör att den som Live bettar måste vara alert.

Spela ensam eller i sällskap
Det går lika bra att betta ensam eller i sällskap, och var och en kan betta på sitt sätt. Allra viktigast är dock att du hela tiden följer matchens många vändor eftersom det är hela poängen med Live betting. Beroende på vilket bolag du väljer att bli medlem i kan du få möjlighet att live-streama många matcher. Vilka kanaler som erbjuds är en viktig faktor för den som vill Live-betta.

De sporterna har Live betting
Utbudet för Live betting har vuxit rejält under de senaste åren och du kan hitta sporter som i regel inte visas särskilt ofta på svenska kanaler. Förutom de klassiska sporterna fotboll, hockey, tennis och basket kan du också följa matcher i cricket, baseball och rugby. I Sverige har amerikanska Super Bowl blivit riktigt populärt och intresset för nya sporter ökar hela tiden.

Välj rätt sport
För den som är nybörjare är det klokt att börja med lite lättare sporter som inte alltid har lika snabba vändningar, exempelvis tennis. Viktigast av allt är dock att känna till spelets regler och att gärna ha lite koll på de olika spelarna och hur de brukar reagera i olika situationer.